Zagreb, 31 svibanj 2023

8 pogodnosti SoftPOS mobilne aplikacije u poslovanju

SoftPOS

Ako je poslovna organizacija manja, to ne znači da su i kriteriji za uspjeh išta niži ili izazovi lakši. Mnogi bi rekli upravo suprotno! Unatoč svojoj veličini, mali i srednji poduzetnici žele svojim korisnicima i klijentima pružiti pouzdanost i kvalitetu kao i velike tvrtke, no uz jednu bitnu razliku: tim zahtjevima potrebno je udovoljiti uz manji broj djelatnika.

Korištenje modernih i digitalnih rješenja omogućuje fleksibilnosti, sigurnost i efikasnost bez dodatnog ulaganja vremena, novca i drugih resursa. Jedno od takvih inovativnih rješenja je upravo PBZ Card SoftPOS aplikacija.

Što je SoftPOS mobilna aplikacija?

Jednostavno rečeno, PBZ Card SoftPOS je aplikacija koja Vaš Android mobitel ili pametni uređaj pretvara u POS terminal. Pametni uređaj pomoću aplikacije postaje mjesto na kojem kupci mogu prisloniti svoju karticu, mobitel  ili pametni sat i beskontaktno platiti kao na svakom drugom POS terminalu, a trgovac pritom ne mora koristiti nikakvu dodatnu tehničku opremu.

Ako ste poduzetnik koji želi koristiti SoftPOS aplikaciju u svoje poslovanje, Vaš prvi korak je ugovaranje usluge, drugi korak je preuzimanje i aktivacija aplikacije, a treći korak korištenje! Rješenje je dizajnirano kako bi Vam maksimalno olakšalo i ubrzalo poslovanje.

Kako je dovoljno u Google Play trgovini preuzeti i u nekoliko koraka instalirati aplikaciju, registrirati se te započeti s korištenjem, mobilni POS uređaj je savršena opcija za sve kojima je potrebno fleksibilnije rješenje za naplatu proizvoda i usluga od klasičnih POS aparata.

Kako Vaš mobilni uređaj pretvoriti u POS uređaj?

Iako inovativna, SoftPOS tehnologija je iznimno jednostavna. S tehničke strane je potrebno imati samo Android uređaj s NFC antenom (danas ugrađenom u većinu novijih uređaja), te mogućnost spajanja na mobilne podatke ili Wi-Fi vezu.

Kada ugovorite uslugu, preuzmete aplikaciju na uređaj i obavite registraciju, možete odmah početi koristiti svoj aparat za naplatu kupcima. Zahvaljujući NFC-u i aplikaciji, u praksi će vaš pametni uređaj funkcionirati vrlo slično tradicionalnom POS uređaju: kupac prislanja karticu, mobilni uređaj ili sat na vaš uređaj te beskontaktno plaća u nekoliko sekundi, bez ikakvih dodatnih koraka.

Benefiti softPOS mobilne aplikacije

Veća fleksibilnost i mobilnost naplate

Ako ste mali ili srednji poduzetnik koji nije vezan za jednu lokaciju, SoftPOS je idealno rješenje jer Vam omogućuje apsolutnu fleksibilnost u prostoru. Uređaj nije vezan za jednu točku u prostoru i za korištenje je potreban samo pristup internetu, što znači da svoje proizvode i usluge možete nuditi tamo gdje vidite potencijal za prodaju. Gdje su Vaši kupci tu ste i vi!

Prilagodljivost prostoru

Čak i ako svoju uslugu nudite u fiksnom prostoru (primjerice, imate kafić ili trgovinu) znatno ćete podići kvalitetu usluge ako klijenti ne moraju dolaziti do blagajne, a Vi ili Vaši djelatnici možete obavljati naplatu bilo gdje. Na prvi pogled se može činiti kao sitnica, no samo jedna žica manje može drastično olakšati svakodnevnu naplatu za obje strane!

Minimalni tehnički zahtjevi, maksimalna isplativost

Za korištenje PBZ Card SoftPOS-a nije potrebna dodatna tehnička oprema niti stručna osoba koja će osposobiti i održavati uređaj. Kako su zahtjevi minimalni implementacija ovog rješenja predstavlja puno manji rizik za Vaše poslovanje.

 

Jednostavno i inuitivno za vaše kupce i zaposlenike

Cijeli proces naplate traje samo nekoliko sekundi: prodavač unosi iznos, kupac prislanja svoju karticu ili pametni uređaj na mobilni POS uređaj (SoftPOS), utipka svoj PIN ako je potrebno te tako plaća svoju kupovinu. Nema iznenađenja, nema prilagodbe — iz perspektive kupca, ovo je kupovina kao svaka druga i ne mora napraviti ništa drugo osim ono na što je naviknut.

 

Nexi Mobile

Beskontaktno plaćanje

Ako želite uslugu podići na višu razinu, potrebno je kupcima pružiti više opcija za plaćanje, bilo da oni žele platiti karticom ili pametnim uređajem. PBZ Card SoftPOS podržava VISA, Mastercard i Maestro kartice te Apple Pay i Google Pay digitalne novčanike.

Rješenje koje prati navike kupaca

Kupcima smo omogućili jednostavno primanje digitalne potvrde o transakciji (slipa) putem kanala koje već svakodnevno koriste.

Kupcu potvrdu šaljete izravno iz aplikacije: putem SMS-a, WhatsAppa, Vibera, e-maila ili skeniranjem QR koda. Potvrdu o transakciji možete poslati ponovno u bilo kojem trenutku za transakcije u zadnjih 90 dana.

Jednostavna zamjena uređaja

Aplikacija nije povezana s određenim brojem mobitela ili vezana za jedan uređaj. Primjerice, ako se Vaš mobitel pokvari i želite koristiti novi ili zamjenski dok je on na popravku, jednostavno instalirate aplikaciju na novi uređaj i prijavite se s Vašim pristupnim podacima.

Dodatne funkcionalnosti SoftPOS aplikacije

Ugovaranje PBZ Card SoftPOS usluge s Nexijem kao poslovnim partnerom omogućuje Vam online pregled transakcija unutar aplikacije, preuzimanje dnevnih izvještaja o transakcijama te specifikacije prometa dostupne dva puta mjesečno. Usluge su besplatne i dostupne 24 sata na dan, 7 dana u tjednu, a brzo i jednostavno pružaju vrijedne informacije potrebne za daljnje unapređenje poslovanja.

Za manje i srednje poduzetnike je izuzetno bitno da mogu uvijek zadovoljiti potrebe kupaca, kontinuirano njegovati odnos i podići razinu usluge uz što manje rizika i dodatnih ulaganja. Uz PBZ Card SoftPOS aplikaciju na Vašem pametnom uređaju ne morate koristiti klasične POS uređaje, čime smanjujete troškove, a omogućujete veću fleksibilnost naplate, neovisno o tome gdje se nalazite. Ovo praktično rješenje je jednostavno za ugovoriti i još jednostavnije za koristiti, što je uloga tehnologije kakva treba biti — olakšati Vam svakodnevno poslovanje!

RELATED ARTICLES