Hero test

Pravila o korištenju kolačića

Nexi Hrvatska d.o.o. ("Nexi Hrvatska") obavještava o karakteristikama kolačića instaliranih na ovoj web stranici u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka EU 2016/679 ("GDPR").

1. Tko su voditelj obrade podataka i DPO?

Voditelj obrade podataka o tehničkim i analitičkim kolačićima je Nexi Hrvatska, sa sjedištem u Slavonska avenija 1A, 10000, Zagreb, Hrvatska. Službenik za zaštitu podataka (u daljnjem tekstu i "DPO") možete kontaktirati putem adrese e-pošte dpo.CEE(at)nexigroup.com

2. Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne sekvence koje je stvora server poslužitelja i koji su pohranjeni na hardver disku bilo kojeg uređaja koji korisnik koristi za pristup internetu (računalo, tablet, pametni telefon itd.). Prilikom svakog sljedećeg posjeta preglednik šalje navedene kolačiće na web stranicu koja ih je stvorila ili na drugu web stranicu. Općenito, kolačići omogućuju web stranicama da pamte neke informacije, a koje će Vam omogućiti brzo i jednostavno pregledavanje na mreži.

3. Koje kolačiće koristi ova web stranica?

Ova web stranica koristi sljedeće kolačiće:

Tehnički kolačići

Tehnički kolačići neophodni su za pregledavanje ove web stranice i korištenje nekih njezinih značajki. Putem ovih kolačića moguće je ponuditi Vam brzo i sigurno digitalno iskustvo, na primjer: omogućujući Vam da zadržite vezu sa zaštićenim područjem aktivnom tijekom pregledavanja stranica web stranice; sigurno pohranite svoj korisnički identitet i lozinku; prilagodite početnu stranicu ili identificirajte stranice web stranice koju ste posjetili; pratite rizik od prijevare. Tehnički kolačići ključni su za funkcioniranje web stranice, stoga njihova instalacija ne zahtijeva pristanak.

Analitički ili statistički kolačići

Analitički kolačići prikupljaju neke informacije o navigaciji korisnika kako bi ih ponovno razradili kako bi razumjeli kako korisnici stupaju u interakciju sa sadržajem web stranice i stoga poboljšali performanse same web stranice i / ili omogućili navigaciju. Web stranica također koristi analitičke kolačiće koje pružaju treće strane alatima koji smanjuju identifikacijsku moć samih analitičkih kolačića (npr. maskiranjem značajnih dijelova IP adrese) i bez "obogaćivanja" ili "križanja" s drugim informacijama. Ovi analitički kolačići, s gore navedenim karakteristikama, asimilirani su s tehničkim kolačićima jer se koriste za pružanje usluge i pohranjuju zasebno. Za analitičke kolačiće trećih strana, slične tehničkim kolačićima, potrebno je pozvati se na njihove podatke dostupne na povezanim poveznicama za preporuku. Treće strane su, zapravo, u ovom slučaju voditelji obrade podataka. 

Profiliranje u marketinške svrhe

Kolačići za profiliranje koriste se za prikupljanje informacija o Vašim navikama pregledavanja s ciljem predlaganja reklamnih poruka koje što više odgovaraju Vašim interesima. Na primjer, ovi se kolačići koriste za analizu broja pregleda određenog oglasa i za ponudu personaliziranih oglasa. Ove kolačiće pružaju treće strane, stoga je za informacije o obradi tih podataka potrebno pozvati se na njihove podatke dostupne na povezanim poveznicama za preporuku. Zapravo, u ovom slučaju, treće strane su voditelji obrade podataka. Instalacija ovih kolačića podliježe Vašem pristanku. 

4. Kako mogu upravljati kolačićima?

Ako želite  izbrisati kolačiće instalirane u mapi  kolačića korištenog preglednika, podsjećamo Vas da svaki preglednik ima različite postupke za upravljanje postavkama.

Na sljedećim poveznicama moguće je pronaći informacije o  upravljanju  kolačićima koji se odnose na  najčešće  preglednike:

5.   Koja su moja prava?Korisnici imaju  pravo dobiti potvrdu o  tome  obrađuju li se njihovi osobni podaci ili ne, provjeriti točnost podataka ili zatražiti njihovo ispravljanje, brisanje,  prenosivost  i  ishoditi  ograničenje obrade sukladno predmetnom članku GDPR-a.  Nadalje, korisnici, za kolačiće instalirane na temelju njihove privole, mogu u bilo kojem trenutku i slobodno  ostvariti pravo  na  opoziv prethodno dane privole. S tim u vezi, možete kontaktirati naš ured službenika za zaštitu podataka u bilo kojem trenutku na e-mail adresu dpo.CEE(at)nexigroup.com.

Nexi Hrvatska Vas također obavještava da imate pravo podnijeti pritužbu primjenjivom nadzornom tijelu za zaštitu podataka u vašoj jurisdikciji.